Sunday, February 14, 2010

Takziah buat sahabat

Sedih hati ni bila terima berita daripada seorang teman rapat mengenai kehilangan bayi dalam kandungannya. Memang sangat memeranjatkan. Yelah...for almost 5 or 6 years waiting suddenly it's gone. Inilah antara ujian dari Yang Maha Esa dan ia mengingatkan aku bahawasanya aku adalah antara insan-insan yang beruntung kerana telah dikurniakan 2 orang anak lelaki yang sihat.

Alhamdulillah...semalam dia telah selamat menjalani proses mencuci rahim di hospital (not sure which hospital) dan aku doakan semoga dia cepat sihat dan dapat teruskan hidup seperti sediakala. Aku tau kau boleh!!! Kepada semua yang mengalami situasi sebegini, tabahkanlah hati. Tiap yang berlaku pasti adalah hikmahnya.

2 comments:

  1. itulah namenyer rezki..kalu dah bukan rezki, nak buat macam mana kan..harap2 akan datang peluang tu datang lagi..

    ReplyDelete
  2. 'berat mata memandang, berat lagi bahu yang memikul'. Setiap yang berlaku pasti ada hikmahnya. Allah S.W.T menduga kerana Dia menyayangi kita.

    ReplyDelete