Tuesday, February 9, 2010

Permata Hatiku


Siapa sangka....umur menjangkau 28 tahun, anak dah 2. Hehehe...dan inilah 'permata hatiku', Muhammad Hafiy dan Muhammad Haidhar. Lasak!!! Sometimes tu rasa macam dah tak terlayan dengan kerenah masing.

My first born, Hafiy. This year masuk 3 tahun. Mulut petah, dah macam bertih jagung. Popping...pop..pop..pop...never stop talking. Sampai si Ayah cakap. "Hafiy....boleh berhenti cakap kejap, boleh tak?!". Hehehe....Ayah pun tak larat nak layan. Duh.... Antara perkataan yang selalu diucapkan sekarang ni.."cikit je....baaaaanyakkk.....punn....boleh???" Ada lagi...tapi banyak pulak nak kena list down. Hahaha....

"winkle....winkle...little star...how i wonder what u are", "negaraku....anah umpahnye ayah ku....akyat idop, tu dan juu..., amat baya...tuhan nia kan....aja ta....amat betahta...."
Lagu yang dia belajar kat taska...mula-mula dengar, tak faham. Dua tiga kali nyanyi, baru boleh catch up. Fenin...fenin....

My second little boy, Haidhar. Manja sangat...sampai tak boleh tinggal. Must be some at his side & of course its gonna be me. Sekarang dah 7 bulan. Baby lain dah mula nak merangkak tapi dia belajar gear reverse dulu. Asyik mengundur jek....hehehe....golek2 boleh le. Chubby...like me when I was a baby. Hurm....gemuk aku dulu rupanya (tp cute. hehehe...)

Alhamdulillah....sampai hari aku masih lagi 'breastfeed' Haidhar. Syukur....masa pregnant lagi memang aku dah berhajat nak breastfeed selama yang boleh. And thats why, dia ni manja sangat dengan aku.

Itulah dia...permata hatiku. Sayang sangat walaupun kengkadang naik pening jaga dua-dua nih.

Love both of you...from Ibu.

No comments:

Post a Comment